Toukokuussa Prijuutin piha-alueen siistimistä jatkettiin. Lukuisia lahonneita puita kaadettiin ja pilkottiin, lehtiä haravoitiin ja talon sisältä lattian alta imetty hiekka levitettiin piha-alueelle kuoppien tasoittamiseksi. Kaivinkoneella tehtiin raskaimmat maan ja kivien siirrot.

Kaivinkoneella levitettiin hiekkaa ja soraa, kaivettiin maa-ainetta kivijalan vierestä ja siirrettiin myös uusia sokkelikiviä paikoilleen.

Siivouksen ja hiekan levityksen jälkeen pihalle tuotiin muutama kuormallinen multaa ja soraa, joiden avulla monttuista pihaa päästiin tasoittamaan ja muokkaamaan.

Kaadetuille puille saatiin myös sijoituspaikka, kun saimme lahjoituksena vajan, joka myös ulkonäkönsä puolesta sopii Prijuutin pihalle erinomaisesti (kiitokset tästä Pinkopalveluille). Vajaan alettiin heti saamaan täytettä, kun kaadettuja puita alettiin pilkkomaan pieniksi.

Toukokuussa järjestettiin yhdet isommat pihatalkoot, johon Työtoimintakeskuksen väki osallistui jälleen kiitettävällä panoksella. Grillimakkara ja mehu maistui ahkeran talkoopäivän lomassa. Vanha maakellarikin kaivettiin esiin ja se tullaan myöhemmin kunnostamaan Prijuutin varastotilaksi. Myös talon ulko-ovien töhryt peitettiin uudella maalilla. Lisäksi kävimme siivoamassa Vihdistä aiemmin puretun hirstitalon purkupaikkaa. 

Maakellarista saadaan kunnostettua tilava varasto
Valtava risukasa muuttui hakkeeksi polttomoottorilla toimivan silppurin läpi.
Siivoustalkoot puretun hirsitalon tontilla 14.5.2019

Toukokuun viimeisellä viikolla päästiin viimein aloittamaan se tärkein työvaihe eli Prijuutin hirsikehikon kunnostus. Ensimmäisenä vuorossa oli kengitys.

Toukokuussa Prijuutilla aloitti kaksi uutta työkokeilijaa, joiden myötä päivittäisten tekijöiden määrä nousi kahdeksaan. Prijuutilla järjestettiin myös infotilaisuus työturvallisuudesta, jonka piti Rakennusliiton edustaja.

Rakennusliitosta saatiin myös täydennystä suoja- ja työvarusteisiin. Kiitokset siitä!

Tuusulan kunnan (Tilakeskuksen) kanssa järjestettiin 7.5.2019 järjestyksessään toinen työmaakokous, jossa käytiin läpi korjausrakentamisprojektin tilanne. Samassa tilaisuudessa esiteltiin myös laadittua kaavaesitystä, joka tulee vaikuttamaan myös Prijuutin tontin tulevaan käyttöön.

Kokonaisuudessa toukokuussa työt etenivät suunnitelmien mukaan pienistä viivästyksistä huolimatta. Tervetuloa mukaan kaikki kiinnostuneet!

Voit seurata hankkeen etenemistä myös Facebookissa ja Instagramissa. Kaikki kuukausiraportit löydät täältä.