Taas on yksi kuukausi Prijuutin korjausrakennus-työmaalla takana. Kesäkuu toi mukanaan paljon lämpöä ja pihatöitä. Rakennuksen korjausurakassa edistyttiin eniten lattioiden osalta. Kahteen pohjoispään huoneeseen tehtiin ensin uudet lattiarungot ja sen jälkeen alapohja täytettiin Lecasoralla. Lopuksi lattiat eristettiin ekovillalla. Nämä kaksi huonetta on tarkoitus saada käyttökuntoon jo täksi talveksi.


Hirsitöiden osalta kesäkuussa pidettiin melkeinpä taukoa, mutta kivijalan korjausta saatiin edistettyä talon pohjoispäädyssä.

Myös piha-alueella tapahtui paljon. Kahvilakäyttöön tarkoitettu ja soralla tasoitettu piha-alue erotettiin työmaa-alueesta vanhalla aidalla, joka oli aiemmin poistettu tontin reunoilta. Myös istuimia ja pöytä rakennettiin.

Polttopuu-urakka oli melkoinen sillä lukuisat tontilta kaadetut puut piti pätkiä ja pilkkoa ja sen jälkeen vielä pinota.

Tuusulan työtoimintakeskus oli jälleen mukana useissa talkoissa, joissa piha-aluetta siistittiin entisestään. Myös multaa levitetiin tulevaa nurmikkoaluetta varten. Lisäksi tontille tuotiin istutuslaatikoita pienimuotoista viljelytoimintaa varten.

Kesäkuussa Prijuutin pihalla aloitettiin pop up -tyyppinen kesäkahvilatoiminta. Kahvila oli kesäkuussa avoinna kolmena päivänä ja yhteensä talolla vieraili n. 40 asiakasta. Kahvin maistelun ohessa tehtiin ohjattuja esittelykierroksia työmaalle ja talon sisälle.

Kesäkahvilaan kuuluu oleellisena osana myös riippukeinut.
Kahvilan avajaisissa tehtiin talkoilla istutuslaatikko ja se otettiin heti käyttöön.
Kesäkahvilasta voi vuokrata myös polkupyörän ja piipahtaa ihailemassa Tuusulan kauniita maisemia.

Kahvilatoimintoja pyritään myöhemmin myös vakinaistamaan, mutta se tapahtuu vasta kun saamme Prijuutin oman kahvilavaunun valmiiksi. Sen rakentaminen aloitettiin myös kesäkuussa. Trailerin pohja saatiin yhteistyösopimuksella Jalotus ry:ltä. Kiitämme!

Prijuutilla säännöllisesti töitä tekevien määrä pysyi kesäkuussa samana (yhdeksän henkilöä). Yksi työkokeilija lopetti, mutta samaan aikaan toinen työharjoittelija aloitti.

Voit seurata hankkeen etenemistä myös Facebookissa ja Instagramissa. Kaikki kuukausiraportit löydät täältä.