Ennen heinäkuun raporttia pieni muistutus: Prijuutti osallistuu Tuusulan Taiteidenyöhön pitämällä kesäkahvilaa auki perjantaina 9.8. klo 15-19. Livemusiikkia on luvassa klo 17. Seuraavana päivänä eli lauantaina 10.8. kesäkahvila on auki klo 11-15. Tuolloin Prijuutilla järjestetään myös punamultamaalin keittämis-kurssi. Se on osallistujille ilmainen. Punamultamaalia voi myös ostaa Prijuutilta. Seuraavan viikon lauantaina eli 17.8. olemme mukana järjestämässä ilmaista ulkoilmaelokuvaa Tuusulan uimahallin nurmialueella. Siitä lisätietoja täällä: https://www.facebook.com/events/354562608767246/

Heinäkuu 2019

Heinäkuussa Prijuutilla puuhattiin paljon. Isoin urakka oli kahden pohjoispään huoneen lattian tekeminen. Kesäkuussa tehtyjen runkojen päälle kiinnitettiin tervapaperit ja niiden päälle tehtiin uusi lankkulattia.

Kun molempien huoneiden lattiat oli saatu valmiiksi, siirryttiin uusien kattorakenteiden tekemiseen (tästä talon osasta vanha katto oltiin jouduttu aiemmin purkamaan). Uudet kattorakenteet saatiin toisen huoneen osalta tähän vaiheeseen:

Toinen iso urakka heinäkuussa oli uusien korvaushirsien hankinta. Olimme jo aiemmin purkaneet yhden hirsitalon Vihdistä, mutta ne hirret eivät olisi riittäneet Prijuutin korjaamiseen, joten kävimme purkamassa vielä toisen vanhan hirsitalon – tällä kertaa Espoosta. Purku oli Prijuutin kokeneelle porukalle hikinen, mutta nopea yhden päivän homma.

Aamulla talo oli pystyssä
Mutta nopeasti se lähti purkautumaan
Välillä pidettiin ruokataukoa
Kun talo oli purettu, hirret tuotiin Prijuutille vaihtolavan kyydissä.

Kolmas laajempi projekti oli kioskivaunun rakentaminen ja viimeistely. Kesäkuussa aloitettu urakka saatiinkin valmiiksi heinäkuussa.

Kioskivaunun ulkolaudoituksen teko…
Vaunun siirto oikealle paikalleen…
Maalaus…
Heinäkuussa valmistunut kioskivaunu tullaan ottamaan käyttöön Tuusulan taiteidenyössä 9.8.

Myös ikkunoiden kunnostus aloitettiin heinäkuussa. Ensimmäinen työvaihe on irrottaa vanhat maalit kuumailmapuhaltimella ja kaapimella.

Heinäkuussa myös Tuusulan työtoimintakeskuksen väki osallistui (jälleen kerran) Prijuutin töihin todella isolla panoksella. Yksi isompi talkoopäivä ja useita pienempiä tuotti isoa tulosta ja niiden ansiosta saatiin mm:
– Viimeisen puretun piipun tiilet siirrettyä jätelavalle
– Korvaushirret pinottua siistieihin pinioihin
– Muut aiemmin puretut puuosat (mm. ulkolaudoitus) pinottua siististi
– Poistettua kahden viimeisenkin huoneen väliseinistä villat, alumiinipaperit ja tukipuut
– Purettua ullakolle menevät vanhat portaat ja sen väliseinät
– Pilkottua polttopuita ja siitittyä pihaa
– Täytettyä pihan kuoppia hiekalla
– Hoidettua laatikkoistutuksia

Työtoimintakeskuksen väki on keväästä lähtien tehnyt Prijuutilla valtavan hienoa työtä. Joka kerta kun tämä porukka saapuu, tapahtuu lyhyessä ajassa todella paljon asioita. Siitä vielä kerran isot kiitokset ahkerille tekijöille!

Heinäkuussa pop up -tyyppinen kesäkahvila oli Prijuutilla auki yhtenä päivänä. Säännöllisesti Prijuutilla työtä tekevien määrä pysyi samana eli kahdeksassa.

Voit seurata hankkeen etenemistä myös Facebookissa ja Instagramissa. Kaikki kuukausiraportit löydät täältä.