Lauantaina 15.7. klo 12-14 on jälleen mahdollisuus tulla tutustumaan Prijuuttiin sekä kertomaan oma visionsa talon tulevasta käyttötarkoituksesta. Historiasta kertomassa Tuusulan kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenranta ja nykyhetkestä ja tulevaisuudesta Kierrätystehdas ry:n toiminnanjohtaja Lauri Helle.

Linkki Facebook-eventtiin. 

No mitä Prijuutille sitten kuuluu? Tuusulan kunnanhallitus päätti 27.3.2017 kokouksessaan hyväksyä esittämämme Prijuutin kunnostus- ja toimintasuunnitelman sekä valtuuttaa kunnan tilakeskuksen rahoittamaan kunnostusta 150 000 eurolla seuraavien kolmen vuoden aikana. Lisäksi olemme hakeneet toiminnan käynnistämiseen Leader-rahoitusta 50 000 euroa, joka meille myönnettäneen, kunhan saadaan tarvittavat vuokra- ja yhteistyösopimuksen kunnan kanssa pakettiin. Niitä siis hierotaan tällä hetkellä kuntoon.

Lisäksi kunta on lupautunut siirtämään Riihikalliossa sijaitsevan Bomba-nimisen huoltorakennuksen tontille aputiloiksi. Bomba on 80-luvun alussa rakennettu höylähirsirakennus.

Tavoitteena oli aikaisemmin, että huoltorakennus olisi saatu siirrettyä jo tässä kesän aikana, jolloin tontilla olisi voinut jotain toimintaa jo käynnistellä, mutta kun mikään ei tässä maailmassa tapahdu sormia napsauttamalla siirtyy siirtoprojekti sekä kunnostuksen aloittaminen syksyyn. Toisaalta jos talo on paikoillaan 160 vuotta jo odotellut, tuskin se parissa kuukaudessa miksikään menee. Talkoita kuitenkin pidetään vielä kesän aikana muutamia ja ainakin Tuusulan taiteiden yössä 11.8.2017 Prijuutilla tapahtuu.

Seuraavan puolentoista vuoden aikana tavoitteena on yhdessä asukkaiden, lähialueiden toimijoiden, yritysten ja muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa kehittää yhdessä toimintasuunnitelma Prijuutille tuleviksi vuosiksi ja vuosikymmeniksi. Tila tulee olemaan kaikille avoin yhteisöllinen työtila josta saisi myös neuvontaa vanhojen talojen kunnostukseen. Talo toimii myös ns. elävänä oppimisympäristönä. Kaikenlaisia visioita on toki jo olemassa etenkin pihan suhteen, mutta mielellään niitä kuulisi lisää nimenomaan paikallisten asukkaiden ja toimijoiden kautta, jotka toivottavasti ovat tilan tulevia käyttäjiä.

Tervetuloa kuulemaan lisää ja samalla voit kertoa omia ajatuksia talon tulevasta käytöstä.